Peter Sagan obsadil na Amstel Gold Race skvelé tretie miesto

15.04.2012 Celý región

Valkenburg 15. apríla (TASR) - Peter Sagan (Liquigas) obsadil na 47. ročníku jednodňových cyklistických pretekov Amstel Gold Race (256,5 km) vynikajúce tretie miesto.

Slovenský mladík sa pokúšal vo finiši strhnúť triumf na svoju stranu, no víťazný Talian Enrico Gasparotto nezložil zbrane a vyhral. Na druhom mieste skončil po napínavom finále Belgičan Jelle Vanendert (Lotto). Tridsaťročný jazdec tímu Astana sa pred Sagana a Vanenderta dostal až na posledných dvadsiatich metroch.

"Je to moje najväčšie víťazstvo od triumfu na národnom šampionáte v roku 2005," povedal Gasparotto novinárom v cieli.

Ešte 150 m pred cieľom nasvedčovalo všetko tomu, že z vavrínov sa bude tešiť Španiel Oscar Freire, ktorý sa osem kilometrov predtým odtrhol od pelotónu. Na začiatku 900 m dlhého záverečného stúpania mal ešte trinásťsekundový náskok. Na jeho konci mu však došli sily a predbehli ho najprv Sagan a potom aj Gasparotto s Vanendertom.

"Žiaľ Freire bol jediný z našich vpredu. Ak by mal na Caubergu ešte o pár sekúnd väčší náskok, zvládol by to. Odjazdil skvelé preteky," reagoval tímový šéf Astany Christian Henn.

Trať pretekov bola z väčšej časti identická s plánovanou traťou septembrového svetového šampionátu.

Amstel Gold Race, Maastricht - Valkenburg, 256,5 km:

1. Enrico Gasparotto (Tal./Astana) 6:32:35 h, 2. Jelle Vanendert (Belg./Lotto), 3. Peter SAGAN (SR/Liquigas) obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Oscar Freire (Šp./Katuša) +3 s, 5. Thomas Voeckler (Fr./Europcar), 6. Philippe Gilbert (Belg./BMC Racing) obaja rovnaký čas

Informovali agentúry dpa a Reuters.
 

Vyberte región